Menu
RSS
Σάββατο, 28/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Η ιστορία της Ελληνικής Σημαίας σε εκδήλωση ιστορικής μνήμης στην Τρίπολη (vd)

Η ιστορία της Ελληνικής Σημαίας σε εκδήλωση ιστορικής μνήμης στην Τρίπολη (vd)
Επετειακή εκδήλωση ιστορικής μνήμης για τη συμπλήρωση 150 χρόνων από την καθιέρωση των Πολεμικών Σημαιών των Ταγμάτων ΠΖ και Ευζώνων έγινε την Παρασκευή, στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Τρίπολη.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του Δημήτρη Φωτόπουλου με θέμα "Η Ελληνική σημαία από τους αρχαίους χρόνους μέχρι σήμερα".
Ημερομηνίες σταθμοί που ακούστηκαν κατά την παρουσίαση ήταν το 1822, όπου τίθεται για πρώτη φορά το θέμα της Ελληνικής σημαίας σε εθνοσυνέλευση, το 1864, όπου καθιερώνονται οι σημαίες ταγμάτων, πεζικού και ευζώνων, το 1914, όπου καθιερώνεται η επίσημη σημαία των φρουρίων και το 1978, όπου καθιερώνεται η εθνική Ελληνική σημαία για θάλασσα και ξηρά, όπως είναι σήμερα.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν λάβαρα - σημαίες που αποτέλεσαν σταθμούς για την Ελληνική ιστορία, με σύμβολα που είναι ιερά για την χώρα μας, όπως το περιστέρι, ο φοίνικας, η κουκουβάγια και η άγκυρα.
Επίσης έκανε κάποιες σημαντικές διευκρινήσεις, όσον αφορά τον σημαιοστολισμό, μιας και όσο περνούν τα χρόνια τα λάθη που κάνουμε πληθαίνουν... Ειδικότερα τόνισε ότι δεν επιτρέπονται οι αλλοιώσεις των εθνικών συμβόλων, η σημαία πρέπει να τοποθετείται με κοντάρι και ποτέ σαν μια πετσέτα και φυσικά να μην χρησιμοποιείται για διαφημιστικούς σκοπούς. Επίσης προέτρεψε όλους να επισκεφτούν το Εθνικό ιστορικό μουσείο στην Αθήνα.
Ακολούθησε απόδοση Βυζαντινών Ύμνων της εορτής της Αγίας Σκέπης από το Βυζαντινό Χορό Ιεροψαλτών του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Τριπόλεως, με χοράρχη τον πρωτοψάλτη Χαρίλαο Τσαρούχη.
Η εκδήλωση τελείωσε με τη μικτή χορωδία Ορφέας Τρίπολης.
Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...