Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νοσοκομείο: Μηχανήματα αιμοκάθαρσης υψηλής τεχνολογίας από τους Αρκάδες της Αμερικής! (vd)

Νοσοκομείο: Μηχανήματα αιμοκάθαρσης υψηλής τεχνολογίας από τους Αρκάδες της Αμερικής! (vd)
«Μέρα ξεχωριστή» για τη μονάδα τεχνικού νεφρού του Παναρκαδικού νοσοκομείου χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και Συντονιστής Διευθυντής του Β΄ Χειρουργικού Τμήματος του Νοσοκομείου, Πονηράκος Βενετσάνος.
Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής δώρισε πέντε μηχανήματα αιμοκάθαρσης, τύπου FRISENIUS 5008S, καθώς και υλικά απαραιτήτου εξοπλισμού για την λειτουργία της μονάδας. Μια δωρεά που άγγιξε συνολικά τα 125.000 δολάρια.
Η Διευθύντρια του τμήματος, Δέσποινα Κατσίλδου, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την «πρόσφορα ζωής», όπως την χαρακτήρισε, η οποία «δείχνει αλτρουισμό, ανιδιοτέλεια και μεγαλοσύνη ψυχής» .
Τα μηχανήματα αυτά, είπε, «είναι υψηλής τεχνολογίας και τα χρησιμοποιούν πολλές μονάδες στην Αμερική και στην Ευρώπη με αποτέλεσμα τώρα πλέον να παρέχεται καλύτερη θεραπεία αιμοκάθαρσης και στην περιοχή μας.
Συνολικά εξυπηρετούνται πενήντα ασθενείς σε τρεις βάρδιες από την περιοχή της Αρκαδίας».
Τη μεγάλη χαρά του εξέφρασε ο τέως Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής, Παναγιώτης Ευαγγέλου, διότι, όπως είπε, ό,τι πρόσφεραν τυχαίνουν χρήσης για το καλό των ασθενών.
Μετέφερε τους χαιρετισμούς του νυν Προέδρου της Π.Ο.Α., Κώστα Καπόγιαννη, ο οποίος δεν μπόρεσε, λόγω ενός ατυχήματος, να παρευρεθεί καθώς και τα χαιρετίσματα του πρωτεργάτη της όλης προσπάθειας, Γιώργου Σιουρούνη.
«Θεωρούμε καθήκον την υποστήριξη και τη φροντίδα του Παναρκαδικού νοσοκομείου και ως εκ τούτου, μάς ενδιαφέρει το ιδιοκτησιακό θέμα, μόνο και μόνο για να υπάρξει ζωηρό το ενδιαφέρον για την φροντίδα για το νοσοκομείο» τόνισε ο κ. Ευαγγέλου.
Στη συνεχεία εξέφρασε την επιθυμία του για εντονότερη προσπάθεια συνεργασίας μεταξύ του νοσοκομείου και της Παναρκαδικής ομοσπονδίας.
Τους χαιρετισμούς του και την χαρά του εξέφρασε ένας ακόμα εκπρόσωπος της ομοσπονδίας, ο Καθηγητής, Παναγιώτης Καραφωτιάς, μεταφέροντας την επιθυμία των Αρκάδων του εξωτερικού για την πρόοδο του νοσοκομείου αλλά και της χώρας.
Τέλος, να προσθέσουμε πως η δωρεά αυτή θα συνεχιστεί με τα αυτόματα πιεσόμετρα για τα μηχανήματα τα οποία θα δοθούν στο νοσοκομείο τον Ιούνιο.
Παρούσα σε αυτή την εκδήλωση ήταν και η μεγάλη δωρήτρια του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, Γιαννούλα Γκουντάνη.
Δείτε εικόνες και βίντεο.
Μ.Σ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...